Use cases

Corrosie op alu motorblok


Probleemstelling
Een klant kwam naar ons toe met kostbare motoronderdelen van een vintage auto. Door jarenlange opslag en blootstelling aan vochtige omstandigheden waren de onderdelen bedekt met een dikke laag corrosie, waardoor ze niet alleen esthetisch onaantrekkelijk waren, maar ook hun functionaliteit hadden verloren.

Oplossing
Bij Flanders Laser Cleaning hebben we geavanceerde laserreinigingstechnologie gebruikt, specifiek ontworpen voor het verwijderen van corrosie zonder het basismateriaal te beschadigen.

Resultaat:
De motoronderdelen werden volledig hersteld naar hun oorspronkelijke glans, vrij van roest en klaar voor gebruik. De klant was onder de indruk van de efficiëntie van de behandeling en de integriteit van de onderdelen na het reinigingsproces.

Motoronderdelen lasercleanen
Bakplaten lasercleanen

Reinigen van organische vervuiling op mal


Probleemstelling
Een industriële bakkerij worstelde met hun bakplaten die na verloop van tijd een hardnekkige laag aangebrand vet en voedselresten hadden verzameld. Dit beïnvloedde de kookresultaten en was een hygiënisch risico. Bij traditionele reiniging worden de platen gedemonteerd en handmatig schoongemaakt, maar dit kost veel tijd en er is kans op schade. Bovendien wordt bij handmatige schoonmaak nooit alle vuil verwijderd, er blijven steeds resten achter.

Oplossing
Flanders Laser Cleaning heeft de bakplaten ter plaatse behandeld met een gespecialiseerde laser die de aangebrande resten effectief afbrak zonder het metalen oppervlak te beschadigen of te krassen. Bovendien konden de machines gewoon blijven draaien.

Resultaat
De industriële bakplaten zijn weer als nieuw, met een schoon, glad oppervlak dat klaar is voor nog vele jaren intensief gebruik. De bakkerij prees de efficiëntie van de reiniging en de snelheid van de uitvoering.


 
 
 

Restauratie houtkachel


Probleemstelling
Een klant bracht een antieke houtkachel die in de loop der jaren verschillende lagen verf en coatings had verzameld, wat afbreuk deed aan zijn esthetische uitstraling en historische waarde.

Oplossing
We hebben een zachte laserbehandeling gebruikt, specifiek afgestemd om coatings van het oppervlak van de houtkachel te verwijderen zonder het basismateriaal aan te tasten of te oververhitten.

Resultaat
De houtkachel werd hersteld naar zijn oorspronkelijke staat, waarbij de prachtige details en vakmanschap van het antieke stuk werden onthuld. De klant was onder de indruk van de resultaten en was blij dat de kachel zijn historische charme terugkreeg.

 

Coatings en verf verwijderen

Roet verwijderen van gevel


Probleemstelling
Er vond een kleine elektrische brand plaats op de buitenkant van het huis van deze klant. Hierdoor raakten de bakstenen besmeurd met een zwarte roetaanslag. 

Oplossing
Met onze laserbehandeling kunnen we probleemloos en zonder schade bakstenen en voegen hun originele kleuren terug bezorgen. Dit alles zonder grote overlast of extra vuil tijdens de behandeling zelf. 

Resultaat
De gevel kreeg opnieuw een mooie kleur, het roet is volledig verwijderd en de klant is tevreden dat er geen zichtbare herinneringen meer zijn. Voegen en baksten hebben nu terug hun perfecte originele kleur.

 

FLANDERS LASER CLEANING SERVICES

Bart HAEST
Linoo Technic (BVBA)
Maneschijn 10
8650 Houthulst

+32(0)472/682794
BE0718.985.873

info@flanderslasercleaning.be

logo wit